Vi önskar bjuda in alla kollegor till ett inspirerande och upplysande evenemang som vi kallar Educate✕AcademicTeachership. Det organiseras av Educator Centre for Academic Teaching and Learning (EDUCATE) vid Jönköping University. Vi hoppas kunna erbjuda en tankeväckande resa in i akademiskt lärarskap och innovativa pedagogiska metoder.
Tid: 15 november, 2024, 12:00–13:00
Plats: JMW-salen på Högskolebiblioteket
Lunch: Mackor till alla som anmäler sig. Inbjudan kommer i Outlook. Bara tacka ja, så är du anmäld.
12:00-12:05 Välkommen och introduktion
12:05-12:15 Mikroföreläsning
om instruktioner och examinationer med fokus på AI, inklusive tips inspirerade av Akademiskt lärarskap, med Carl Johan Odehammar.
12:15-12:35 Kursanalys med Tomas Müllern
professor i företagsekonomi vid JIBS
12:35-12:55 Panelsamtal
med Tomas Müllern, Agneta Stenebrand - utbildningschef HHJ, Roger Sandberg - sekreterare DAN och Carl Johan Odehammar
12:55-13:00 Kort information om Educates aktiviteter med Elisabet Sandblom
13:00 Tack och mingel
Alla som arbetar på Jönköping University är välkomna. Förhoppningsvis har du redan fått en inbjudan till eventet i din Outlook-kalender, så att du kan bekräfta att du kommer att delta och skicka ett svar till oss med eventuella kostbehov. Om du inte har fått någon inbjudan, eller om du är extern till JU men ändå vill delta, skicka ett mail till oss på educate@ju.se för att anmäla dig. Kanske arbetar du med pedagogisk utveckling på ett annat lärosäte, eller vill bara veta mer om verksamheten på JU? Då är du välkommen!
Eventet kommer att spelas in och streamas online. Kom tillbaka till den här websidan under evenemanget för livestream, eller efteråt för inspelningen.
Det är okej, vi förstår att du har andra saker att göra, och lektioner och möten är också viktiga. Kom och gå som du vill, du är välkommen i alla fall!
Temat för höstens event i serien EducateXAcademicTeachership är instruktioner och examinationer, med ett speciellt fokus på AI. Eventet sker i speciellt samarbete med Disciplin- och avskiljandenämnden vid JU, för att inspirera, hitta nya sätt att arbeta på, och dela kunskap.
Tomas Müllern, professor i företagsekonomi vid JIBS, kommer att dissekera en onlinekurs med utmaningar med hög igenkänningsfaktor för de flesta som undervisar eller är examinatorer. Uppgifterna och bedömningsmomenten i kursen är tydligt definierade, väl avgränsade och länkade.
Men hur kan man arbeta för att inte studenterna ska ersätta sin arbetsinsats i de designade lärandeaktiviteterna med AI-verktyg? Hur bidrar instruktioner till bra examinationer? Kursdissektionen är en analys av en framgångsrik kurs, inspirerad av formatet "Course Anatomy Session" på JIBS. Analysen är en del av akademiskt lärarskap. Efter kursanalysen bjuds du in att följa ett panelsamtal, där vi får nyanserande perspektiv på temat. Tillsammans med Tomas Müllern får vi fördjupa oss tillsammans med Agneta Stenebrand, utbildningschef på HHJ, Roger Sandberg, sekreterare i DAN, och Carl Johan Odehammar, högskolepedagogisk utvecklare på Educate.
Eventet innehåller också en mikroföreläsning om akademiskt lärarskap, en metod där universitetslärare kontinuerligt och systematiskt reflekterar över, undersöker och utvecklar sina pedagogiska metoder för att förbättra studenternas lärande. Den här gången ligger fokus på instruktioner och examinationer. Akademiskt lärarskap, Academic Teachership på engelska, är nära besläktat med det bredare begreppet Scholarship of Teaching and Learning (SOTL), som omfattar systematiska insatser för att förbättra undervisning och lärande och som ofta används synonymt med Academic Teachership i olika sammanhang. Båda betonar vikten av forskning, reflektion och utveckling i pedagogiska praktiker.
Guide till 30 minuter akademiskt lärarskap i veckan
Guide to turning theory into practice with Academic Teachership
Evenemanget är inspirerat av formatet för TEDx-evenemang, vilket säkerställer att det kommer att vara både informativt och engagerande. När vi fördjupar oss i det akademiska lärarskapet vill vi ge lärare möjlighet att lösa pedagogiska utmaningar, främja kollegialt lärande och samskapande samt utöka sin pedagogiska repertoar för att underlätta livslångt lärande.